Jukka Konttinen

Maustaminen

Piparjuuri - mainio mauste

Löysin uudestaan piparjuuren, jota viljelin melko ahkerasti 1970-luvulla. Piparjuuri (Armoracia rusticana) kuuluu ristikukkaisten kasvien heimoon (Brassicaceae) kuten retikat ja retiisit. Sushi-villityksen kautta japaninpiparjuuri (Eutrema japonicum) eli wasabi on tullut muotiin ja se onkin lähisukua "eurooppalaiseen" piparjuureen. Itse wasabi on aika arvokas ja kannattaa muistaa, että kaupan wasabi-tahna on lähes aina tehty vihreäksi värjätystä piparjuuresta..

Ne harvat ruokapettymykseni

Ruoan suhteen olen tavannut olla Uuno Turhapuron linjoilla, eli että meikäläinen syö mitä eteen kannetaan ja ihan mukisemati. Siitä huolimatta, ruoassa tärkeintä on kai maku.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä